Exodus - Mozes, reflectie op de huidige situatie

Verspreid de liefde

Hier hebben we weer een dagelijkse reflectie: geestelijk manna om ons leven in de geest te leven, niet in het vlees. Op 09.06.2024-XNUMX-XNUMX werd Šárka naar deze gedachten geleid om ze op te schrijven. We moesten er samen over nadenken na de uitstorting van de geest:

Als u in Japan een arts bezoekt, kan het zijn dat u Shinrin-yoku of bosbadtherapie voorgeschreven krijgt. Tijdens deze therapie laat u zich ‘wassen’ door de natuur, neemt u haar schoonheid, geur en geluiden waar. Het doel van de therapie is om de opgewonden geest te kalmeren, te vertragen en te ontspannen. De natuur leert ons om over het algemeen "stil" te zijn.

In de wereld waarin we leven worden we omringd door verkeer, lawaai, steeds nieuwe prikkels en diverse ‘glitters’. De wereld ‘nam het op zich’ om ons te vermaken. Om onze geest bezig te houden, om hem niet te laten ‘uitademen’" . Stilte wordt als zwakte beschouwd - Je zwijgt, dus je gaat akkoord. Maar waarom dit allemaal? Waarom hebben we zoveel opties om onze gedachten mee bezig te houden: tv, radio, internet, ...?

Het antwoord is, zoals bij alles, te vinden in de Schrift 

1 Koningen 19:11-12 … En zie, Jehova ging voorbij, en een hevige, krachtige wind verscheurde de bergen en brak de kliffen voor Jehova. (Jehovah zat niet in die wind.) En er volgde een schok na de wind. (Jehovah was niet in het schudden.) En na het schudden was er vuur. (Jehovah was niet in dat vuur.) En na de brand klonk er een kalme, gedempte stem

Je zou kunnen zeggen dat stilte een ‘plaats’ is waar we voor het eerst de stem van de Vader kunnen horen, waar de Vader ons kan transformeren, stilte is onze "school van God". Mozes, opgegroeid in het moderne en levendige Egypte als opvolger van de farao, wordt na zijn ontsnapping naar het land Midian een herder van kleinvee. Wie is er nog meer omringd door de stille schoonheid van de natuur? dan herders? Veertig jaar lang kon Mozes in zijn rustige bezigheid de “School van God” bezoeken. Hij keert terug naar Egypte als "vertegenwoordiger van God" Exodus 7: 1 

Jehovah zei daarom tegen Mozes: ‘Zie, ik heb je door God tot Farao gemaakt,...".

Toen ik mijn vrije tijd in het bos doorbracht, wist ik niets van Shinrin-yoku-therapie. Het verlangen om te ontsnappen aan het lawaai van de wereld bracht me naar het bos en om het te begrijpen waarom ben ik in hemelsnaam. Elke dag ging ik op omgevallen bomen of stronken zitten en liet het bos mij ‘wassen’. Tijdens de pandemie was het alleen maar het bos, waar ik alle verschrikkingen uitschreeuwde die op dat moment over mij heen waren gekomen. En het bos was ook een plek waar ik een hartbesnijdenis heb meegemaakt.

Het bos ligt binnen handbereik, het vraagt ​​niets van ons en tegelijkertijd kan het ons helpen weer kind te worden verborgen in de veilige armen van de Vader..

Sarka

Het is daarom aan mij om het belang uit te leggen van de gedachten die de hemelse Vader aan Šárka gaf, zodat zij ze op een begrijpelijke manier formuleert en in haar ervaring de echte hand van de Vader ziet. De hand van JehoVaH zelf (Jehovah's) legers. Šárka herinnert ons aan dit idee uit de Bijbel:

"Kijk, Ik heb je door God voor Farao gemaakt, ...".

De grote B er is geen toeval, want het woord god betekent letterlijk – OM AUTORITEIT TE HEBBEN OVER IEMAND. De farao zelf (vertegenwoordigd door de familie=patriarch) en de koning van Egypte, Thoetmosis III. was voor het volk van Egypte god, de grote autoriteit die de Egyptenaren moesten aanbidden. Het was noodzakelijk dat Thoetmosis III, wiens gezicht niemand in die tijd van zijn regering in het gezicht kon kijken, anders zou hij sterven, alleen hem dit kon aandoen. De koningen van andere landen en de hoogste vertegenwoordigers van zijn priesterschap, toen hij zelf ook hogepriester was.

Bovendien kon dit worden gedaan door iemand die volgens de toenmalige Egyptische wetten zijn hogere autoriteit was. Wie de Schrift vleselijk leest en zich tijdens het lezen van de Schrift niet door de hemelse Vader laat onderwijzen, zou de indruk kunnen krijgen dat de positie van Mozes, als iemand die superieur is, werd gegeven door een wonder. Nee, zo was het niet. Zoals we in andere, mijn persoonlijke levenservaringen zullen laten zien, worden deze regels tot op de dag van vandaag gevolgd door de machtigen achter het gordijn. Hen benaderen en als gelijken behandelen, daar zijn hun verborgen regels voor die in Egypte worden gebruikt.

Om dit verhaal van Mozes goed te kunnen begrijpen, moest ik in mijn tijd vele dagen alleen doorbrengen. Mediteer over elk woord en komma van dit gedeelte van de Bijbel. Ik heb altijd deze vraag in mijn gedachten gehad van onze hemelse Vader:

"Bedenk eens waarom ik het zo en zo heb laten schrijven? En onthoud tegelijkertijd dat en wat je hebt meegemaakt, lees...".

Daarna werd ik herinnerd aan alle informatie en mijn eigen ervaringen, de details ervan, die ik in de loop van de dagen al lang vergeten was. Ik moest altijd alleen zijn. Alleen met zijn en onze Schepper, de hemelse Vader, de Soevereine Heer JeHoVaH (Jehovah). Toen mij de wijsheid werd gegeven om alles te begrijpen, was ik altijd verbaasd. Ik bedankte. Dit was het echte onderwijs van de Vader, zoals beloofd door Jeremia. Tranen welden in mijn ogen, hoewel ik een groot probleem heb met het uiten van mijn gevoelens door middel van tranen. Op zulke momenten krijg ik de gevoelens te zien die de Schepper van hemel en aarde zelf voor ons mensen heeft, die dat niet waard zijn.

Dit vertoon van genegenheid laat ons weten dat Hij blij is als Zijn woord, Zijn gedachten, we tonen oprechte interesse met heel ons hart, verstand en kracht. Zodat ik nu kan beschrijven wat het was DOOR DE AUTORITEIT VAN MOZES VOOR THUTMOS III, dit heb ik zelf moeten ervaren. De mensen die achter mijn ontmoeting met de heer M. zaten, hebben mij daar verschillende keren aan herinnerd, en ik begreep toen niet waar ze het over hadden. Het is net als in het Tublatanka-lied DE WAARHEID WINT, waar wordt gezongen:

"De wereld is anders dan ik dacht
De wereld is helaas echt
Lege mensen willen het regeren
Ze lachen ons uit
"

Dat is precies waar het om gaat. Thoetmosis III. hij was een lege man die aan de macht kwam omdat zijn aderen stroomden van het zogenaamde blauwe bloed van mensen die geassocieerd waren met het onmenselijke Anunnaki-ras, met de gevallen engelen die na de zondvloed de kant van Satan kozen. Aan de menselijke kant was hij een afstammeling van Cham. De hooggeplaatste Khazar is van dezelfde oorsprong. Daarom is het ontmoeten van hem en weten wie hij werkelijk is hetzelfde als het ontmoeten van Farao, de koning van Egypte, in hun aanvaarding van de werkelijkheid. Daarom zien we alleen proxy-poppen in de vorm van politici, eigenaren van multinationale bedrijven, maar nooit de echte eigenaren.

Mysterieuze meneer M., hij heeft nergens openbare foto's en je zou hem in de menigte nooit herkennen als iemand van hoge rang die de leiding heeft over Tsjechoslowakije. Voor ons zou hij zo'n fatsoenlijk mens zijn die blijkbaar genoeg geld heeft, maar dat niet op flamboyante wijze laat blijken. Slechts één Tsjechoslowaak kan hem gedeeltelijk in de ogen kijken en zelfs maar bij zijn naam noemen.

Mozes werd niet de geadopteerde zoon door een wonder van Hatsjepsoet, de vrouw van Thoetmosis II, die gedwongen werd hem als zijn rechtmatige zoon en opvolger te aanvaarden, ook al wist hij dat hij het kind was van degenen aan wie hij opdracht gaf hun zonen te vermoorden. hun geboorte. Het was het plan voor de toekomstige verdrijving van Israël uit Egypte. Als we het boek Exodus met begrip lezen, vinden we ook antwoorden op de manier waarop de Schepper van hemel en aarde met stille stem tot mensen spreekt. Dat Hij Zijn gedachten in hun hoofd legt om de gedachten van mensen te worden, maar als we ons dit niet realiseren, dat dit de manier is waarop de hemelse Vader tot ons spreekt, zullen we het nooit merken.

Onze hemelse Vader handelt altijd overeenkomstig RECHTEN EN JUSTITIE gegeven gezelschap. Het is niet in strijd met de regels die door mensen zijn uitgevaardigd, en met hun hiërarchie. Hij is niet zoals Satan, die al allerlei manieren van heersen heeft geprobeerd en als iets hem niet lekker ruikt, lukt het niet. hij zal gemakkelijk zijn recht en zijn rechtvaardigheid schenden. Waarom? Omdat hij een crimineel is. Daarom zijn zelfs zijn kinderen criminelen.

Wat moest onze hemelse Vader doen om Mozes door Hatsjepsoet te laten adopteren? Het was voor hem voldoende om gezag te hebben over de baarmoeder van een vrouw. Hatsjepsoet was de halfzus van Thoetmosis II. en ze baarde hem een ​​dochter die, gezien de omstandigheden, van geen enkele waarde was voor de toekomst van de regering. Hapshetsut was verliefd op haar man en halfbroer Thoetmosis. Maar hij wilde een zoon, die ze hem niet kon geven. Hij ging er dus op zijn eigen manier mee om. Hij begon een affaire te krijgen met een dienstmeisje, Eseta. Maar Hapshetsut gaf haar niet om een ​​mannelijk nageslacht te baren, zoals Jakobs twee vrouwen, Rachel en Lea, deden, of zoals Sara deed via haar slaaf Hagar.

Nee. Thoetmosis II Hatsjepsoet heeft op flagrante wijze vals gespeeld. Toen Hatsjepsoet dit hoorde, was ze beledigd en werd op dat moment naar de Nijl gestuurd. Niet alleen was Moses een ongelooflijk mooie baby en ze verlangde naar een zoon zoals hij, ze speelde ook een vrouwelijke persoonlijkheid die ernaar verlangt degene te vernederen die haar vernederde. Als het anders was geweest, zou ze Miriam niet hebben toegestaan ​​een verpleegster voor Mozes te zoeken onder de vrouwen van Israël. Ze had genoeg van haar eigen verpleegsters in de buurt.

Toen Thoetmosis II. Nadat hij had aangekondigd wat ze had gedaan, had hij geen andere keuze dan Mozes te erkennen voor vrede in zijn eigen huishouden, ook al had hij net een zoon Thoetmosis III uit Eseta gekregen. . Na het spenen werd Mozes naar het hof van koning en farao Thoetmosis II gebracht. . Geen wonder, alleen menselijke emoties. En waarom kon de hemelse Vader op deze manier reageren en handelen? Omdat Satan Thoetmosis II beïnvloedde om de in Israël geboren jongens te laten uitroeien, omdat hij wist dat een van hen Israël uit Egypte moest leiden. Hij wist ook het tijdstip waarop het zou gebeuren, namelijk over 82 jaar.

Mozes was een paar dagen ouder dan Thoetmosis III, zoals de Schrift onthult, want hij was drie maanden oud toen Hatsjepsoet hem vond en hem uit het water liet trekken om hem een ​​naam te geven (Uit het water gehaald = Mozes). Ook dit was destijds juridisch gezien van belang in Egypte. Mozes en Thoetmosis III groeiden samen op als jongens. Daarom Thoetmosis III. toen Mozes zich bij zijn terugkeer aan hem voorstelde, wist hij wie hij was en dat hij volgens de Egyptische wet superieur aan hem was. Mozes had gemakkelijk de troon kunnen opeisen en hem naar de hem toegewezen rol in de opvoeding van Thoetmosis kunnen sturen, om als hogepriester de tweede bevelhebber van de koning te worden.

Omdat Mozes zijn troon niet zocht, had zijn halfbroer geen reden om hem te doden, daarom dreigde hij hem pas vóór de tiende plaag met de dood. We kunnen bij Mozes prachtig zien dat hij zich op 40-jarige leeftijd al bewust was van zijn rol, maar zich niet volledig liet onderwijzen door de hemelse Vader zelf, JeHoVaH (Jehovah) God. Hij kende hem bij naam en vastberadenheid, zoals velen vandaag de dag, maar alleen zoals Šárka correct zei, stond hij toe dat de hemelse Vader hem in stilte en terzijde onderwees.

Moeten wij niet zoals Mozes zijn? Waar lezen we dat iemand achter zijn leer zou staan? Jethro, zijn schoonvader, was priester, dus Mozes kon met hem over geestelijke zaken praten, en hij heeft hem zeker de goede richting gewezen. Nogmaals, we kunnen dit uit de Bijbel begrijpen als we dit lezen:

"En de Midjanitische priester Jethro, de schoonvader van Mozes, hoorde over alles wat God voor Mozes en voor zijn volk Israël had gedaan, hoe Jehova Israël uit Egypte had geleid. Mozes’ schoonvader Jethro nam dus Mozes’ vrouw Zippora mee nadat ze was weggestuurd, en haar twee zoneny, van wie er één Gersom heette, omdat, zei hij, ik een vreemdeling ben geworden in een vreemd land; en de naam van de ander was Eliëzer, omdat, zoals hij verklaarde, de God van mijn vader mijn helper is, omdat hij mij heeft bevrijd van het zwaard van Farao. Mozes’ schoonvader Jetro kwam met zijn zonen en zijn vrouw naar Mozes in de woestijn. waar hij bij de berg kampeerde Rechtsaf God. Vervolgens stuurde hij een bericht naar Mozes: Ik, je schoonvader Jethro, ben naar je toe gekomen, en ook je vrouw en haar twee zonen. Mozes ging onmiddellijk naar buiten om zijn schoonvader te ontmoeten en wierp zich op de grond naar de grond en kuste hem; en begonnen elkaar te vragen hoe het met hem ging. Toen gingen ze de tent binnen. En Mozes vertelde zijn schoonvader alles wat Jehova ter wille van Israël met Farao en Egypte had gedaan, en al de problemen die hen onderweg overkwamen, en toch verloste Jehova hen. Jethro verheugde zich toen over al het goede dat Jehovah voor Israël had gedaan door hen uit de hand van Egypte te bevrijden. Daarom zei Jetro: Gezegend zij Jehovah die u uit de hand van Egypte heeft bevrijd en uit de hand van Farao en die het volk bevrijdde uit de slavernij van Egypte. Nu weet ik echt dat Jehovah groter is dan allen ander goden wat dit betreft, waarin tegen hen Egyptenaren ze handelden stoutmoedig. Toen nam Jetro, de schoonvader van Mozes, het brandoffer en de slachtoffers voor God; en Aäron en alle oudsten van Israël kwamen brood eten met de schoonvader van Mozes rechts God.".

En hoe kunnen we zien dat Jethro hem ‘leidde’, hem geestelijke leiding gaf? Laten we verder lezen:

"En de schoonvader van Mozes zag alles wat hij voor het volk deed. Dus zei hij: Wat voor werk doe je voor de mensen? Waarom zit je stil, alleen, en staan ​​alle mensen van 's ochtends tot 's avonds voor je? Mozes zei toen tegen zijn schoonvader: Omdat de mensen naar mij toe komen om God te raadplegen. Als zich bij hen een zaak voordoet, zal die voor mij komen, en ik zal oordelen tussen de ene partij en de andere, en de beslissing bekendmaken. Rechtsaf God en zijn wetten. En dus zei de schoonvader van Mozes tegen hem: Het is niet goed wat je doet. Jij en de mensen die bij je zijn, zullen zeker uitgeput raken, omdat deze baan een te zware last voor je is. Je bent niet in staat om het alleen te doen. Luister nu naar mijn stem. Ik zal je adviseren, en God zal bewijzen dat hij met je is. Je fungeert eerder als vertegenwoordiger van het volk rechts Bij God, en jijzelf zult de zaken de les lezen de goede Naar god".

Wat aanmatigend van Jetro om Mozes te adviseren, die de gelegenheid had dit advies rechtstreeks van zijn God, JeHoVaH (Jehovah) der heerscharen, te ontvangen. Of was het anders? En daarom kunnen we in de Schriften begrijpen waarom Mozes op 40-jarige leeftijd naar Jethro, de priester van Midian, werd gestuurd? Wat probeert de hemelse Vader ons met dit alles te laten zien? Dat Hij het is die kiest wie Hij aanwijst om Zijn volk de juiste richting te wijzen. Laten we eens lezen hoe de andere Midianieten waren. En Jethro was zelfs een priester, maar ook een werkelijk spiritueel persoon die, toen hij begreep wie de God van Mozes was, zich aan hem overgaf. POP en VUP.

In Mozes kunnen we prachtig de noodzaak zien om in eenzaamheid met onze gedachten naar de hemelse Vader te gaan, om Zijn gedachten ons te laten beïnvloeden. Niet om anderen te veroordelen die ons de richting wijzen, maar om te mediteren over alles wat de hemelse Vader ons in die richting probeert te wijzen. Hoe we bepaalde regels aannemenAls we anderen oordelen en de hemelse Vader zelf niet vragen, of dit dan Zijn gedachte en Zijn gebod is? Als we op dezelfde manier afgestemde woorden lezen: "ZO SPREEKT JEHOVAH ZELF (JEHOVAH)?

Of denken we dat iemand het zo zou durven aankondigen als het alleen uit zijn eigen hoofd kwam? Waar zou hij terechtkomen? IN HEL!!! Denk hier alsjeblieft over na. Deze woorden worden ons niet alleen voor wat vermaak gecommuniceerd of om onze horizon te verbreden. Laten we de binnenste kamers binnengaan, zoals Jesaja ons vertelt:

"ga mijn volk ga je binnenste kamers binnen en sluit de deur achter je. Verstop je even voordat openlijke veroordeling voorbij gaat.".

Als we bloedschuld hebben als we onze Schepper ongehoorzaam zijn, zal dat ons het leven kosten. Er staat iets geschreven dat niemand heeft gelezen behalve mijn vrouw. Hij die het leest en ter harte neemt, zal worden zoals deze man:

"zoon van de mens Ik heb u tot wachter voor het huis van Israël aangesteld, en u zult mijn woorden horen en hen namens mij waarschuwen. Als ik tegen een goddeloze man zeg: ‘Gij zult zeker sterven, en u zult hem niet waarschuwen, noch spreken om de slechte man te waarschuwen voor zijn slechte weg, zodat hij in leven mag worden gehouden, dan zal hij sterven in zijn ongerechtigheid, omdat hij slecht is. , maar zijn bloed zal ik van je eigen hand terugeisen.".

Laten we, zolang er nog tijd is, alstublieft de stilte ingaan en ons laten onderwijzen. De uitgestorte geest is onze hulp om er een zeer snelle leertijd van te maken. Niet tot de mens, maar tot de Vader van de hemelse lichten en tot Zijn Zoon, de Heer Yehoshua, bidden we met Šárka zodat niemand omkomt, hij kwam tot berouw en NAUWKEURIGE KENNIS VAN DE WAARHEID. Wat hebben we niet gelezen, broeders en zusters:

"Dit is uitstekend en aanvaardbaar in de ogen van onze Redder God, wiens wil is?, zodat allerlei soorten mensen gered kunnen worden en tot een nauwkeurige kennis van de waarheid kunnen komen.".

"Niet iedereen die tegen mij zegt: Heer, Heer, zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar hij die de wil van mijn Vader doetdie in de hemel is.".

Wat kan ik nog meer schrijven, geliefd bij de hemelse Vader? In plaats van verder te gaan op het smalle pad naar het leven, trek de volledige wapenrusting van God aan en vraag jezelf af of deze woorden van menselijke gedachten zijn, of dat ze geïnspireerd zijn voor deze Eindtijd en Oordeel over Babylon de Grote, over haar laatste generatie.

Vader, als dit Uw eigen gedachten zijn, Soevereine Heer JeHoVaH (Zijn), laat ze dan bewaard worden. Als dit de gedachten van een man zijn, laat hem ze dan laten vallen. We bidden met mijn geliefde vrouw Šárka in de naam van de Heer Yehoshua de Gezalfde. Moge het gebeuren. Amen

Met Agape, Šárka en Igi, je zus en je broer, de slaaf van de Heer. (dammen)

2 gedachten over 'Exodus - Mozes, reflectie op de huidige situatie"

    1. Het is genoeg voor de Vader en Heer Yehoshua Jirko.

Reacties zijn gesloten.