Ester - een boek dat ons vandaag de dag de goede richting wijst

Verspreid de liefde

En we hebben nog een reflectie die ons inzicht geeft in wat deze Eindtijd betekent. Hoe alles verband houdt met wat er op 06.06.2024 juni XNUMX na zonsondergang gebeurde boven Tsjechië en Slowakije. Nogmaals, in de eerste plaats waartoe Šárka leidde met betrekking tot het boek Esther:

Esther 8:11 … de koning staat de Joden die zich in alle verschillende steden bevinden toe om samen te komen en voor hun ziel te pleiten …

In welke situatie bevinden wij ons? Waar worden we mee geconfronteerd? Vanuit welke hoek ik de huidige tijd ook bekijk, ik zie dat mijn leven op het spel staat. Ziekten, vaccinaties, gif in voedsel, water, lucht, oorlogswapens klaar om te doden. Heb ik een lekkage? Kan ik mijn rugzak inpakken en vertrekken? Zeker. Maar zal ik echt aan deze bedreigingen kunnen ontsnappen? Pandemie, vaccinatie, gif heeft de hele wereld getroffen. Zelfs in Brazilië zochten ze immers naar inheemse volkeren in het bos, alleen maar om hen te kunnen vaccineren. Zelfs in Rusland, waar velen vandaag de dag hoopvol kijken, zouden ze zonder vaccinatie niet kunnen kopen. Heb ik dus een plek om te ontsnappen? Ik denk het niet.

Net als in de tijd van Esther kregen de joden die met genocide te maken kregen de mogelijkheid op verlossing. Dan konden ze zichzelf verdedigen, zich bewapenen met alles wat ze thuis vonden, het eens worden met hun buren en samen het hoofd bieden aan degenen die hun leven en bezittingen wilden afnemen.

En wij vandaag? Wij hebben ook de mogelijkheid tot verlossing. Aan de Vader JehoVaH (Jehovah) om zich te verstoppen, om door Hem geleid te worden. Wie zou ons nog kunnen redden? Wie anders dan Hij, die absoluut alles weet. Wie anders dan Hij, wie staat garant voor recht en gerechtigheid.

Tijdens mijn zoektocht ontmoette ik Sergej Mihal in de online wereld. Destijds was zijn opnamepreek als een genezende zalf voor mijn gekwelde hart. Dankzij hem begreep ik het dat God een plan voor ons heeft. Een plan om ons te redden. Ik heb de heer Mihal lange tijd gevolgd en keek altijd uit naar zijn preken. Naarmate ik echter steeds verder ging in mijn zoektocht en vervolgens in mijn studie van de Schrift, Ik begreep dat Jeremia 3:23 verwees naar de opnamepreek

Jeremia 3:23 "De heuvels en het lawaai op de bergen behoren echt tot de nep. De redding van Israël ligt werkelijk in Jehovah, onze God.” .

Als ik bij de opnamepreek bleef, dan zou het gemakkelijk kunnen gebeuren dat ik bevroor en gewoon wachtte. Ik vouwde mentaal mijn handen in mijn schoot. En dat is heel verraderlijk. Wat gebeurt er als ik stop met het bestuderen van de Bijbel, als ik stop met het vragen aan Jehovah de Vader en het vragen om begrip? Niet alleen zal mijn begrip niet vooruitgaan, maar geleidelijk aan, zonder het te merken, zal mijn relatie met Vader Jehovah (Jehovah) koud worden. En toen de relatie eenmaal begon af te koelen, dan laat ik de ruimte over aan de heerser van deze wereld

Als ik mijn handen in mijn schoot vouw en wacht op redding, dan zal mijn geloof afnemen. Niemand kwam de Joden redden in de tijd van Esther, zij kregen de kans zich te verdedigen. Dus hoe kan ik vandaag dienovereenkomstig handelen? Welk begrip brengt dit verhaal in de vandaag opgetekende Schrift mij over = bestudeer de Schriften, vraag de Vader over alles, blijf in Hem geloven, trek de wapenrusting van het geloof aan, dit is de manier waarop jij en je gezin gered kunnen worden.

Efeziërs 6:11-17  ‘Ga ten slotte door met het verkrijgen van kracht in de Heer en in de macht van zijn macht. Trek de volledige wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de Duivel, want wij worstelen niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden, tegen autoriteiten, tegen de wereldheersers van deze duisternis, tegen goddeloze geestelijke machten in hemelse gewesten. Trek daarom de hele wapenrusting van God aan, zodat u weerstand kunt bieden op de dag van het kwaad, en standvastig kunt blijven als u alles grondig hebt gedaan. Houd daarom stand, met uw lendenen omgord met de waarheid, en met het borstharnas van gerechtigheid aan, en uw voeten geschoeid met de uitrusting van het goede nieuws van vrede. Houd bovenal het grote schild van het geloof vast, waarmee u alle vurige pijlen van de boze zult kunnen blussen. Accepteer ook de reddingshelm en het zwaard van de geest, dat is het woord van God" .

Om opnieuw geboren te worden, om een ​​vrije wil te tonen tegenover de Vader Jehovah (Jehova), om training te vragen, om je in Hem te verstoppen. Ze passen als een groot mozaïek in elkaar, stukje bij beetje, totdat we de wapenrusting van God kunnen aantrekken, totdat we onze eigen redding en de redding van ons gezin hebben.

Sarka

Wat is het doel van onze Bijbelstudie? Alles met geestelijke ogen zien in de Eindtijd, precies zoals de vleselijke Israëlieten het in hun tijd zagen. Daarom zegt de apostel Paulus:

"De hele Schrift is door God geïnspireerd en nuttig voor het onderwijzen, voor het terechtwijzen, voor het rechtzetten van zaken, voor het disciplineren in gerechtigheid, zodat de man van God volledig bekwaam mag zijn. volledig bewapend voor elk goed werk.".

De verhalen die we in de Bijbel lezen, gebeuren nu voor onze ogen. Daarom is de uitstorting van de geest vergelijkbaar met de situatie van twaalf spionnen die de aarde doorzoeken. Wat ziet hij daar? Reuzen, machtige mannen. Angst leidt hen ervan af te geloven dat de aarde hun is gegeven door de Schepper van hemel en aarde, JeHoVaH (Jehovah) God, dat Hij het is. die de goddelozen van hun erfdeel verwijdert.

Wat zien we? Een land waar symbolische spirituele reuzen, de Khazaren en Chabat Lubavitch, achter het gordijn staan, die net als Haman een zwaard hebben voorbereid waarmee ze ons willen uitroeien. En in plaats van met geloof aan de hemelse Vader, JeHoVaH (Jehovah's) God, te vragen hoe we alles correct kunnen begrijpen, zodat wat de hemelse Vader zelf zegt aan ons wordt vervuld:

"Op dat moment, is de uitspraak van Jehovah: Ik zal de God worden van alle families van Israël; en zij, zij zullen mijn volk worden. Zo zei Jehova: Een volk gevormd door degenen die het zwaard overleefden, vond gunst in de woestenij, toen Israël liep, rust te bereiken.".

In plaats daarvan horen we alleen het geluid van leugens en onwaarheden op de geestelijke bergen, hoe we niets hoeven te doen, dat we al naar de hemel zullen worden gebracht, omdat het voldoende is om iets te ‘geloven’ en lief te hebben, zoals het huis van Odin en Jezus. Niemand zegt: "WIJ MOETEN DOOR DE SCHEPPER ZELF ONDERWIJS WORDEN DOOR STUDIE VAN DE SCHRIFT, WIE HEILIGE NAAM JEHOVAH (Jehova) IS, IN DE NAAM VAN DE HEER JEZUS CHRISTUS.". Geestelijke dood wordt niet veroorzaakt door moord geest zwaard?

En nogmaals: is de uitstorting van de geest niet vergelijkbaar met wat we lezen in de Handelingen van de Apostelen? Wat een kamer vinden we daar. Was het geen geestelijke vervolging die de apostelen ervoeren? Heeft Satan hen bijvoorbeeld niet afgesneden, zodat ze niet langer zouden spreken over de Heer Jehosjoea, die de Joden hadden gedood wegens gebrek aan geloof?

Dus wat moeten we verwachten? Vrede of druk? Satans druk tot het punt dat we er mentaal niet tegen kunnen? En is de tijd van vandaag niet vergelijkbaar met de gebeurtenissen rond Jericho? Wat leert het ons? Een vrouw midden in de stad met geloof maar zonder geestelijke olie (begrip), hij moet zijn geliefden, zijn huishouden, door geloof verzamelen, want er komen problemen voor de stad. En als een daad van geloof moet ze door de luiken heen het scharlakenrode koord laten zien, wat haar kan verraden dat ze aan de kant van de Schepper staat. Ze begon haar gebeden niet tot de hemelse Vader te wenden om haar te geven BEGRIP?

Is die vrouw niet te vergelijken met de verstandige maagden (bruidsmeisjes) die lampen met een bakje olie pakten en die vervolgens in hun lamp moesten gieten om naar het bruiloftsfeest te gaan? Hoe ziet die tijd eruit? Hebben sommigen geen dutje gedaan en als ze nu wakker worden, vinden ze olie in voorbereide containers? Wie heeft die olie niet? het is niet degene die de Schrift niet met gebed heeft bestudeerd, dat de hemelse Vader hem zelf zou onderwijzen? Zijn die maagden hier ook niet? die bezweken waren voor de leringen van de geestelijke herders op de geestelijke bergen?

Wat leert het verhaal uit het boek Esther ons? Dat de Joden zich door strijd moesten voorbereiden op hun eigen verlossing. Moeten wij ons niet ook voorbereiden, maar dan geestelijk? En wat moeten we dragen? Šárka heeft het hier al genoemd. Het is de volledige wapenrusting van God en wij moeten deze ter verdediging aangrijpen HET ZWAARD VAN DE GEEST IS DE SCHRIFT. En opnieuw zijn we bezig met studie, persoonlijke studie, en niet met het onderwijzen van mensen die de oren prikkelen dat het voldoende is om te zeggen: "IK GELOOF!". Niet geschreven?:

"Jij gelooft dat er één God is, toch? Het gaat heel goed met je. En toch geloven en beven demonen.".

Waarom trillen demonen? Omdat ze het missen POP en VUP. En dat is de volledige wapenrusting van onze hemelse Vader, JeHoVaH (Jehovah's) God. En wat leert het ons op de geestelijke bergen? Wij onderzoeken liever of degenen die het onderwijzen overeenkomen met religieuze leringen en tradities. Rookt hij? Nou ja, taxus, taxus!!! Hebben ze geen stempel van de autoriteiten? WAT EEN HORROR EN KWAAD!!! Dat wij bezitten REDDING ANDERS, omdat we het doen volgens Romeinen 2:1-11, overkomt het ons niet. Wij vragen onze Schepper niet: "Is het van Uw geest, hemelse Vader, Heer JeHoVaH (Jehovah)?".

Als we geestelijk leefden, zouden de verhalen die voor ons in de Schrift staan ​​geschreven VOOR ONS LEREN en ze lieten zich niet misleiden door bijvoorbeeld apocriefe teksten, dan zouden we begrijpen wat het betekent om het beloofde land veertig dagen lang te doorzoeken. Wat er gebeurde nadat de verkenners waren teruggekeerd. Ik kan je niet alles onthullen, omdat we niet aan het begin van de tweeduizend jaar staan, zoals in de dagen van de apostelen, waar die generatie niet voor het oordeel werd gebracht, zoals deze laatste generatie wordt gebracht, waarin alle dingen zijn vervuld. eerst geestelijk.

Wat is Israël vandaag vóór Jericho? Zijn het niet de 144 duizend die naar de stad gaan voor hun bruidsmeisjes (Rahab)? En wat werd die Israëlieten verteld?:

"En de stad zal een stad worden die bestemd is voor vernietiging; met alles wat erin zit, behoort aan Jehovah. Alleen Raab de hoer zal in leven blijven, zij en allen die bij haar in huis zijn, omdat zij de boodschappers heeft verborgen die we hebben gestuurd. Wat jou betreft, vermijd gewoon wat aan vernietiging gewijd is, opdat u niet iets verlangt en inderdaad meeneemt van datgene wat aan vernietiging is toevertrouwd, en u inderdaad het kamp van Israël tot dat kamp zou maken dat aan vernietiging is toegewijd, en er een publieke veroordeling over zou uitbrengen. Maar alle zilveren, gouden, koperen en ijzeren voorwerpen zijn iets heiligs voor Jehovah. Het moet in Jehovah's schatkist terechtkomen.".

Als het Israël van die tijd een symbool is van de 144 duizend van vandaag, wat is dat dan? WAT MOET ER AAN VERNIETIGING WORDEN GEWIJD? Zijn het geen menselijke leringen en geboden, religieuze leringen gebracht door degenen die lawaai maken op de bergen? En wat zijn de schatten? Zijn zij niet de mensen die in deze gelijkenis worden beschreven?

"Eindelijk kwam hij rond het elfde uur naar buiten, en terwijl hij anderen aantrof, zei hij tegen hen: Waarom staan ​​jullie hier de hele dag zonder werk? Ze vertelden hem: Omdat niemand ons heeft ingehuurd. Hij zei tegen hen: Ga ook naar de wijngaard.".

Gaat het niet ook over deze gelijkenis?:

"Maar de koning werd boos en stuurde zijn troepen om de moordenaars te vernietigen en hun stad in brand te steken. Toen zei hij tegen zijn slaven: Het bruiloftsfeest is inderdaad voorbereid, maar degenen die waren uitgenodigd dat ze waren niet goed. Neem daarom de wegen die de stad uit leiden en nodig iedereen uit voor de huwelijksreceptie, wie je vindt. Die slaven gingen daarom de snelwegen op en verzamelden alles wat ze vonden, zowel slecht als goed; en de huwelijksceremoniekamer was ermee gevuld die aan tafel rustte.".

Aan welke tafel zullen ze rusten?:

"U kunt Jehovah's beker en de beker van demonen niet drinken; je kunt niet deelnemen aan Jehovah's tafel en de tafel van demonen.".

Is het niet JeHoVaH (Jehovah's) tafel? En wat is de basis ervan? Is dit niet de leer van de hemelse Vader zelf? En zo ja, waar vinden we die? Is niet de hele Schrift geïnspireerd door de hemelse Vader Zelf? En wie inspireert die geestelijke herders op de geestelijke bergen? Wat zeggen ze? "Jezus, onze Heer, heeft het ons gegeven.". En anderen weer: "Het werd ons gegeven door Odin, onze god.". En anderen zeggen:Wij zijn niet geïnspireerd, maar je moet het geloven, want we kennen de echte naam van God wel.". Zelfs de demonen kennen de ware naam van God.

En hoe bevestigt de Heer Yehoshua Zelf deze geïnspireerde gedachten?:

"Verder zullen er mensen komen uit de oostelijke en westelijke regio's en uit het noorden en zuiden en uitrusten aan tafel in Gods koninkrijk.".

Wat is het koninkrijk van God? Het is HET LANDHUIS. HET IS DE AUTORITEIT VAN HEMELSE VADER ZELF, JEHOVAH (JEHOVAH) GOD! Wanneer onder dit AUTORITEIT zullen we ons vestigen Als Hij onze Vader wordt. En wanneer zal Hij onze Vader worden? Als we ons door hem laten onderwijzen. Waar is de ruimte voor menselijke leringen en bevelen? En wanneer laten we ons door hem onderwijzen? Terwijl we hier en daar door de Schriften waden en naar het geestelijke vragen BEGRIP. We zullen het in ons leven accepteren POP en VUP. Het is zo simpel. Maar we moeten ons hart hierop voorbereiden. Net zoals de Israëlieten zich moesten voorbereiden in de tijd van Esther en Haman.

Moge u hemelse Vader, Soevereine Heer Jehovah (Jehovah) ons wijsheid en begrip geven om aan het zwaard te ontsnappen en uit de geestelijke wildernis naar de rustplaats te komen. In Uw brede armen Vader. Help ons, Heer Yehoshua, om het geloof dat we missen te versterken en bemiddel voor ons bij onze Vader zodat dit gebed verhoord kan worden. Amen en amen

Je zus Šárka en je broer Igi, de slaaf van de Heer (Šági)

En hier, voor degenen die het niet kunnen zien, een voorbeeld van waar we ons werkelijk bevinden in de tijdstroom. Hoe de verborgen Haman achter het gordijn er alles aan doet om ons uit te roeien en wij ons niet verdedigen. Artikel hier.