Een kameel door het oog van een naald, hoe kun je deze uitspraak diepgaand begrijpen?

Verspreid de liefde

De geestelijke dimensie van de uitspraken van de Heer Yehoshua helpt ons de balk in ons eigen oog te zien. Als we het zien, kunnen we een manier ontdekken om er vanaf te komen. Dat is waar dit artikel over gaat.

Mattheüs 19:24
"Nogmaals zeg ik tegen jullie: het is gemakkelijker voor een kameel om door het oog van een naald te gaan, in plaats van dat de rijke man het koninkrijk van God binnengaat.".

Nogmaals, eerst het begrip dat Šárka aannam bij het onderzoeken van dit onderwerp:

Dus terwijl ik dankzij Vader Jehovah (Jehovah) steeds verder ga in mijn studie van de Schrift, ook al ken ik dit of dat vers uit mijn hoofd en denk ik de essentie te begrijpen, dan ben ik vaak erg verrast, als ik zelfs zie wat er is "onder de oppervlakte".

Toen ik het verhaal met de rijke jongeman voor de eerste keer las, begreep ik dat bezittingen een soort anker of bal aan het been zijn, die een persoon vasthoudt en hem niet toestaat nederig voor de Vader te knielen en volledig op Hem te vertrouwen. . En ja, het leek mij volkomen logisch, als ik geld heb, dan kan ik dat wel zeggen dat ik al mijn aardse ellende zonder hulp kan oplossen.

De wereld leert mij dat ik alles wat belangrijk is met geld zal kopen. Ja, er is ook het gezegde: dat je met geld niet het duurste kunt kopen (gezondheid, liefde, vriendschap,...), maar in de ogen van de rijken is het echt zo? Zien ze het echt als iets dat met geld niet echt te koop is? Ook in ons land wordt gezondheid langzaam maar zeker op een denkbeeldige balans geplaatst met geld, liefde, ook al is het niet geheel oprecht, de vergrijzing kan genoeg van de jongeren kopenen waar is het geld, "vrienden" komen daar ook samen. Hoe zit het als het allemaal gewoon gespeeld en nep is, als er geld is, dan werken deze "spellen". Verdrietig, maar helaas is het zelfs in ons bekken al een dagelijkse realiteit.

Maar de vraag bleef door mijn hoofd spoken: “Is alleen de materiële rijken werkelijk bedoeld om rijk te zijn?Er zijn ook velen die meer dan overmatig leven, en toch onderwerpen zij zich met nederigheid en dankbaarheid aan de Vader. Zijn zij slechts een zeldzame uitzondering? Dus wat zijn die rijkdommen die ons ervan weerhouden het koninkrijk van God binnen te gaan?

Wat houdt ons tegen? zich verontschuldigen, de eigen zonde erkennen, zich onderwerpen, zich neerbuigen? Wat vertelt het ons?dat we alles zelf aankunnen, dat wij beter zijn, dat alleen onze waarheid klopt? Wie fluistert er in ons oor als we bereid zijn het dispuut aan te gaan? Als ik materiële rijkdom vergeet, dan heb ik één antwoord op alle vragen.

Ego of ons ‘ik’, onze persoonlijkheid.

Als we rijk zijn aan ego, is het moeilijk voor ons om te buigen. Ons eigen ego wordt dan de bal aan onze voet, onze eigen bal (met deze wereld) door handboeien. Dit is hoe we onszelf schade toebrengen, we vernietigen onszelf. Ego weerhoudt ons ervan Vader Jehovah te benaderen. Triest, maar ook blij. Verdrietig omdat ik mijn eigen vijand ben, blij omdat ik weet dat als ik mezelf schade kan berokkenen, dan kan ik er zelf iets aan doen, ik kan voor mezelf beslissen dat ik mijn ego wil onderdrukken, dat ik ernaar verlang om niet langer mijn vijand te zijn.

Tegen je ego ingaan is een heel moeilijk pad. Maar hier is Degene die alles in de wereld kan doen.

Johannes 3:3
"Yehoshua antwoordde hem en zei: Voorwaar, voorwaar, ik zeg u: Tenzij iemand opnieuw geboren wordt, kan het koninkrijk van God niet zien.".

Wat betekent het om opnieuw geboren te worden?

Sarka

Om de uitspraak van de Heer Yehoshua, genaamd Christus, over de kameel en het oog van de naald geestelijk diepgaand te begrijpen, moeten we eerst de betekenis van de woorden (idee) begrijpen. HET KONINKRIJK VAN GOD. Dit is waar de kern van de poedel zit, zoals ze zeggen. Waarom? Velen verwachten Gods koninkrijk pas na Armageddon. Nog anderen zeggen dat Het koninkrijk van God bevindt zich in het hart = hartaandoening.

Tijdens de nazomer en herfst van 2023 publiceerde ik verschillende artikelen waarin deze ideeën aan de orde kwamen (Vind in het archief). Ik zal u herinneren aan het hoofdidee dat Christus over dit onderwerp heeft uitgedrukt:

"Maar toen de Farizeeën hem vroegen wanneer het koninkrijk van God zou komen, antwoordde hij hun en zei: Het koninkrijk van God komt niet met een verrassende opvallendheid, en dat zullen de mensen ook niet zeggen: Kijk hier! of: Daar! kijk naar Het koninkrijk van God is in jullie midden.".

Wanneer is Gods koninkrijk in ons midden? Onder deze voorwaarden. Wanneer zowel man als vrouw zich daar volledig van bewust zijn Gods koninkrijk kan alleen worden betreden als wij Gods wil doen. Daarom legt Yehoshua opnieuw uit:

"Niet iedereen die tegen mij zegt: Heer, Heer, zal het koninkrijk der hemelen binnengaan, maar hij die de wil van mijn Vader doetdie in de hemel is.".

Het koninkrijk van God is daarom perfect verbonden met de wil van onze hemelse Vader. De tweede voorwaarde is de volledige aanvaarding van het idee dat we rechtstreeks door de hemelse Vader moeten worden onderwezen. Daarom kondigt de Soevereine Heer JeHoVaH (Jehovah) bij monde van Jeremia aan:

"Op dat moment, is de uitspraak van Jehovah: Ik zal de God van heel Israël worden (klerikaal) rodin; en zij, zij zullen mijn volk worden. Zo zei Jehova: Een volk gecreëerd door degenen die het zwaard overleefden (Koning van het Noorden), vond gunst in de woestenij (de wereld van vandaag onder Satan), terwijl Israël liep om rust te bereiken (permanente rust, zie vorig artikel over sabbat)."

Het zwaard ligt voor ons. En hij legt verder uit:

"Dit is tenslotte het contract waarmee ik sluit (spiritueel) Israëlisch huis na die dagen (in de eindtijd), is Jehovah's uitspraak. Ik wil mijn wet in hen leggen, en ik zal die in hun hart schrijven (bij de uitstorting van Gods geest na zonsondergang 06.06.2024). En ik wil hun God worden en zij zullen mijn volk worden. En zij zullen niet een ieder zijn naaste leren, en een ieder zijn broeder, zeggende: Ken Jehovah!, want iedereen zal mij kennen, van de kleinste tot de grootste van hen, is Jehovah's uitspraak. Want Ik zal hun overtredingen vergeven en hun zonde zal ik niet meer gedenken.".

En ik werd door de geest tot deze gedachte geleid: “Denk na over je leven, over je levenservaringen met de vrouwen die in je leven zijn gekomen. Denk na over hoe het zich verhoudt tot de ideeën die worden gecommuniceerd.". En ik werd herinnerd aan mijn eerdere verlangen om een ​​vrouw aan mijn zijde te hebben die mijn perfecte tegenhanger zou worden, de perfecte aanvulling. En mij werd getoond waarom Šárka het perfecte ding werd dat ik altijd al wilde.

Mijn eerste vrouw werd in mijn leven gebracht tijdens de puberteit. Ik kende onze Schepper niet en geloofde niet in Zijn bestaan. Onze relatie duurde minder dan twee jaar en er zaten veel vleselijke verlangens in. Toch werd deze vrouw later gebruikt om mij te helpen onze Schepper te vinden en erin geïnteresseerd te raken.

Op twintigjarige leeftijd trouwde ik volgens menselijke tradities met Petra voor de autoriteiten. Ze was niet zwanger. Ik heb 23 jaar met haar samen doorgebracht en we hebben drie kinderen op de wereld gezet. Door mijn natuurlijke aanleg verlangde ik ernaar dat we voor altijd samen zouden zijn. We zouden allebei onze hemelse Vader en Heer Yehoshua samen kunnen leren kennen. Door de invloed en manifestaties van de religieuze geest begon haar spirituele denkwijze uiteindelijk in de richting van esoterie te neigen. Omdat niet aan de Bijbelse verwachtingen werd voldaan en mijn gebrek aan empathie en het luisteren naar haar behoeften en intuïtie, waren ze er de oorzaak van dat ze zich tot alcohol wendde om haar problemen op te lossen. Dit was uiteindelijk de reden voor het verbreken van de relatie.

De derde belangrijke vrouw in mijn leven was de naamgever van mijn huidige vrouw. Naast haar leerde ik het belangrijkste. Dit betekent dat we de bevrediging van vleselijke verlangens niet boven de belangen van de hemelse Vader moeten stellen. Ik heb de relatie opgebouwd volgens religieuze principes en regels KENNIS. Deze relatie duurde ongeveer een jaar.

Na vier jaar ontmoette ik de vierde vrouw. Op dat moment begreep ik volledig wanneer en hoe het huwelijk tussen een man en een vrouw, vanuit het perspectief van de hemelse Vader, tot stand komt. Mijn voornaamste verlangen was om deze vrouw in staat te stellen de hemelse Vader te leren kennen. Toen de tijd daar was en het van mijn kant duidelijk was dat er intimiteit zou zijn waarin een vrouw en een man man en vrouw zouden worden, deed ik dit: "Soevereine Heer JeHoVaH (Jehovah) Ik wil deze vrouw tot mijn vrouw nemen, voor altijd. En dat in Jezus' naam.". Waarom precies zo? Omdat ik de ware naam van Christus nog niet in de geest heb ontvangen. Het was pas 2013. Het antwoord van onze hemelse Vader was hetzelfde als wanneer wij antwoorden: ‘GOED!", dat wij kennis nemen van wat er is aangekondigd.

Zoals ik eerder heb uitgelegd, werd ik in de loop van de tijd op de noodzaak gewezen om een ​​gezamenlijke publieke gelofte voor ons beiden af ​​te leggen. Deze vrouw wilde het niet. Het was niet de bedoeling dat we naar de autoriteiten zouden gaan, maar naar de vrienden van de vrouw en daar de belofte zouden presenteren. De vrouw weigerde omdat er in haar hart de liefde van deze wereld was en ze mijn relatie met de hemelse Vader niet begreep. Hoewel we onder hetzelfde dak bleven samenwonen en er ongeveer twee jaar lang geen intieme relatie tussen ons was, was ze nog steeds mijn vrouw in mijn ogen en in de ogen van de hemelse Vader. Driekwart van een jaar voordat ze verhuisde, vond ze twee andere mannen. Dus ik was vrij.

Alleen voor wie graag iets in anderen zoekt en niet op zoek is naar een balk in eigen oog. Elk van mijn huwelijken werd beëindigd doordat mijn ex-vrouwen een affaire hadden met een andere man. Ik haat ontrouw.

Ik heb al meer details over mijn relaties verstrekt, zodat iedereen die er onderzoek naar moet doen, ze in het archief kan vinden. Toen kwam de vijfde, voorlaatste vrouw in mijn leven. Het was januari 2022, vier jaar nadat ik bij mijn vorige vrouw was verhuisd. Ik verlangde niet langer naar een vrouw, en als het de wil van de hemelse Vader was, dan zou Hij mij er maar één brengen, en ik zou weten dat dit werkelijk Zijn wil was en mijn perfecte match.

De vijfde vrouw werd aan mij gegeven vanwege haar behoefte aan redding, zodat Satan haar niet kon opofferen zoals hij voor haar had gepland. Deze ervaring gaf mij een diep inzicht in de geestelijke strijd die onze hemelse Vader met Satan voert voor ieder mens. Hij leerde me BEGRIJP VOLLEDIG WAT HET BETEKENT OM EEN VRIJE WIL TE HEBBEN. Wat verlangt de hemelse Vader ernaar dat wij alles met heel ons hart, verstand en kracht doen. Dat het onmogelijk is om degenen te helpen die vrijelijk kiezen, ook al hebben ze genoeg van hun eigen fysieke ervaring met Satan en demonen, en willen ze toch hun invloed niet opgeven.

Omdat ik in mijn leven nooit iets heb verborgen wat mij is overkomen, heeft dit korte huwelijk van mij ertoe geleid dat bepaalde verborgen karakters van bepaalde personen werden onthuld. Zelfs vóór onze toewijding aan de hemelse Vader werd ik via een visioen ingewijd in alle toekomstige gebeurtenissen. Ik begreep ze gewoon niet helemaal. De vrije wil van de vrouw zorgde ervoor dat alles voor haar anders afliep dan het had kunnen zijn.

Eindelijk was het 10 juli 2023 en hadden we vandaag een fysieke ontmoeting met Šárka, mijn vrouw. Hoewel we elkaar al enkele jaren via internet kenden, mochten we elkaar pas die dag ontmoeten. Precies 14 jaar geleden dat ik de hemelse Vader naar de vorige Šárka vroeg, omdat ik besefte dat mijn vernedering, die ik doormaakte, niet aankon als zij ooit mijn vrouw zou worden. Zoals ik al eerder had gepost, kreeg ik te horen dat het zo zou zijn, maar niet omdat ik het wil, maar op voorwaarde dat ze er zelf om vraagt. Ik wist niet wat mijn hemelse Vader van plan was. Welke Šárka had hij toen al in gedachten.

Binnen zes weken waren we samen, hoewel we daar geen van beiden aan dachten en alleen maar naar de wil van de Vader staarden. Die zes weken en midden september was het alsof ik op een waterglijbaan zat en geloofde dat de wil van de Vader groter is dan de angsten die we zagen, namelijk dat dit werkelijk voor altijd is, dat het niet mogelijk is om willekeurig te handelen, maar altijd om eerst naar de belangen te zoeken. Het koninkrijk en de gerechtigheid van God, zodat al het andere aan ons kan worden toegevoegd. En opnieuw vond er een zifting plaats tussen degenen die alles graag vanuit een menselijk standpunt beoordelen en degenen die zich verheugen in het doen van Gods wil.

Hoe krijgen we de bevestiging dat we de wil van de Vader volgen? Het zijn geen wonderen die voor de wereld zichtbaar zijn. Het zijn onze persoonlijke ‘wonderen’. Zo werd Šárca's angst om Tsjechië te verlaten, die haar tot op de dag van vandaag bij haar blijft, onderdrukt voor de huwelijksreis naar Ierland. Tot op de dag van vandaag begrijpt ze nog steeds niet hoe ze het voor elkaar heeft gekregen. Onze hemelse Vader heeft ons met alles geholpen. Het was de bedoeling dat we op huwelijksreis naar Ierland zouden gaan, zodat de heer en mevrouw Štěpánek in de Atlantische Oceaan (een zeer koude Atlantische Oceaan) gedoopt konden worden. Alles werd op het juiste moment opnieuw gepubliceerd. Onze hemelse Vader zelf heeft ons met alles geholpen (inclusief de kosten van vliegtickets).

Waarom moest ik opnieuw alles over de vrouwen in mijn leven vertellen? Omdat degenen die erover struikelen, zullen struikelen en degenen die geestelijk moeten groeien, er geestelijk op zullen groeien, omdat Gods geest met al het noodzakelijke over hen wordt uitgestort IK BEGRIJP zal helpen. Daarom is er één belangrijk ding in het hele verhaal BEGRIP. En zodanig dat ik zonder al die ervaringen, persoonlijke valpartijen nooit zou kunnen beschrijven wat het betekent: Om te gaan volgens Gods wil. Hoe je het met vreugde in je leven kunt accepteren, ook al moeten we soms “alles verliezen”.

Door onderzoek en terugblik begreep ik dat de eerste vrouw in mijn leven kwam zodat ik onze Schepper, JeHoVaH (Jehovah) God, en zijn Zoon, Heer Yehoshua de Gezalfde, in het Grieks Christus genoemd, kon vinden.

Door de tweede relatie kon ik een geschikte tegenhanger voor mij vinden. Samen kinderen krijgen en opvoeden, mijn eigen fouten bij het opvoeden begrijpen. Hij leerde mij, zij het laat, wat het betekent om naar een vrouw te luisteren. Hij liet mij de tekortkomingen zien van mijn toenmalige kennis en onderscheidde de religieuze geest van Babylon de Grote. Ook. Waarom was ik niet in staat de gezamenlijke relatie op het noodzakelijke spirituele niveau te houden?

De derde bereidde me voor op een leven met mijn huidige vrouw Šárka. Hij leerde mij genieten van luisteren. Om de wijsheid in te zien van het niet aangaan van intimiteit met een vrouw die geen vaste relatie heeft met de hemelse Vader en er de voorkeur aan geeft te wachten tot de juiste tijd komt volgens Gods wil.

De vierde relatie liet mij zien dat het door mijn eigen wijsheid niet mogelijk is om een ​​levenspartner te maken die de hemelse Vader gaat liefhebben en een verlangen heeft om dichter tot Hem te komen. Dat het niet genoeg is om je leven alleen aan deze partner te wijden, maar dat het noodzakelijk is om het samen te doen en de wereld publiekelijk te laten weten dat we in ons hart hebben besloten om voor altijd samen te leven. Niet via een postzegel, wat al sinds het einde van de 19e eeuw nodig is, maar voor een gemeenschappelijke publieke belofte aan onze hemelse Vader, de schepper van het huwelijk, in het bijzijn van dierbaren, zodat de relatie gezegend kan worden door de hemelse Vader en de gegeven belofte waar vrienden getuige van zijn.

Al deze relaties van mij hebben mij geopenbaard wat het betekent om rijk te zijn in de uitspraak van Christus. Hoe correct heeft mijn vrouw vandaag en voor de eeuwigheid geschapen, begrepen door haar eigen getuigenis hierboven. De rijkdom die moet worden opgegeven, is dus eigendom Ego. Hoe rijker het ego, hoe meer het een persoon bevestigt in zijn gebrek aan nederigheid en in het niet eerst zoeken naar de belangen van het Koninkrijk en in het niet zoeken naar zijn gerechtigheid.

De jongeman die advies kreeg van de Heer Yehoshua om zijn bezittingen te verkopen en de opbrengst aan de armen te geven, had niet zijn relatie met dat bezit als zodanig op het oog. maar naar de grootte van hem EGA, wat rijkdom voor hem creëerde. Het verliezen van zijn bezit zou in zijn ogen een verlies zijn van het prestige dat het bezit hem opleverde. Voor de mensen om hem heen zou hij niets meer betekenen in zijn ogen. Zijn hart was hier niet klaar voor. Hij kon dus niet de schat in de hemel verkrijgen, die wordt verkregen door het doen van Gods wil, die ons voor altijd gezegende en waarlijk gelukkige mensen zal maken.

De vijfde relatie heeft me geleerd om echt over niemand te oordelen, omdat we Gods bedoelingen met een bepaalde persoon niet kennen. Dat ons eigen geleefde leven vol onverstandige daden is die geen kleine, smalle stralen in onze ogen brengen. Nee, maar echt heel onhandige stukjes symbolische boomstammen, balken, zodat we niemand nederig beoordelen, want dit is niet van ons. Het leerde mij dat neerkijken op anderen, omdat we tenslotte heiligen zijn, het meest walgelijke is dat ons kan overkomen. En het overkomt iedereen die niet is afgevallen in verhouding tot zijn eigen EGU.

Het beoordelen van de levens van anderen is heel gemakkelijk, maar wees eerlijk tegen jezelf, tot aan de gespietste balk, dus het kan niet uit eigen verwaandheid worden gedaan. EIGEN EGO. Dit leidt ons gemakkelijk eerst naar gevoelens van ons eigen exceptionisme, dan naar Satan, die graag dat ego kietelt en wij merken het niet eens. Uiteindelijk raken we verstrikt in zijn sleepnet. Hoe groter de symbolische vis, hoe groter het ego. Daarom zwemmen alleen de symbolische kleine vissen door de symbolische ogen van de trawl en ontsnappen naar echte veiligheid. Is geschreven:

"Jehovah's naam is een sterke toren. De rechtvaardige loopt er tegenaan en wordt beschermd.".

Door mijn eeuwige en laatste relatie kon ik het begrijpen wanneer het koninkrijk van God werkelijk in ons midden is. Hoeveel heb ik een vrouw aan mijn zijde nodig die geheel van haar hart, geest en kracht is bij de Vader en de Zoon. En dan helpen de Vader en de Zoon ons door haar, haar natuurlijke en instinctief wijze intuïtie, door wederzijdse communicatie en mijn luisteren, om ons de noodzakelijke juiste richting te wijzen, om de weg naar het koninkrijk der hemelen te vinden. Zodat we het geleerde vervolgens via artikelen met anderen kunnen delen BEGRIP. Zodat we anderen kunnen laten zien wat er op dit moment gebeurt en waarom alleen degenen die hun leven hebben geaccepteerd dit echt kunnen zien POP en VUP. Wij weten niet wat het is? Laten we dan eens kijken naar de vorige artikelen, waar alles in detail werd besproken.

Een spiritueel mens is niet verrast dat de uitstorting van de geest niet flamboyant komt. Waarom? Omdat het in de Schrift wordt uitgelegd. Hoe? Dat zullen we later wel laten zien.

Moge de hemelse Vader, de Soevereine Heer JehoVaH (Jehova), ons helpen waar ons ego op de een of andere manier zou kunnen groeien, wat ons niet zou toestaan ​​om door de nauwe poort, het oog van de naald, het koninkrijk van God binnen te gaan en ons ervan te weerhouden Uw werk te doen. heilige wil, om uw naam en die van de Zoon te heiligen. Dit vragen wij, door de Koning en Verlosser, ons Lam, de Heer Yehoshua de Gezalfde. Amen en amen

In Agape en Agape zus Šárka en broer, de slaaf van de Heer, Igi (Šági)